2015. november 1., vasárnap

Az elveszett sziget (Peti)






A visszaút eseménytelenül telt, azonban a kikötőbe érve a dokkmester azonnal kiszúrta, hogy nem a szokásos kapitány van a hajón. Gyorsan el is küldött valakit a helyi erők képviselőéért, Vernek kapitányért, aki elmondta, hogy kétféleképp lehet ezt elintézni: vagy a hivatalos, bürokratikus úton, ami hónapokig is eltarthat, vagy elvégzünk egy kicsit titkos küldetést, és a hajó a miénk, és a kapitány eltűnése el van felejtve.

A feladat kb. 2kg kristály (az iránytű alapanyaga) begyűjtése egy ideje elveszett szigetről, amiről most úgy tűnik, sikerült szerezni egy kis földet. A csapat – jobb híján – elfogadta a küldetést. Küklomész a csapattal maradt – látva, hogy ránk számíthat, a többi NPC szétszéledt. A csapathoz ekkor csatlakozott még – Verner kapitány parancsára két kezdő varázsló – Tim, a meglepően erős (Csaba karaktere), és II. Kázmér, a meglepően karizmatikus (Gabi karaktere) varázsló, akiknek ez lett a „vizsgaküldetése” – ha túlélik, hivatalosan is dolgozhatnak varázslóként.

Hirthalion átkutatta a hajót, amin talált is egy titkos rekeszt, és kinyitva azt a benne lévő csapdát is sikeresen elkerülte. Belül talált egy maréknyi drágakövet, aminek a felét be is vallotta a csapatnak. A kristályok egy részét Thaum egy régi ismerősénél, a törp Gorbolónál beváltották pénzre, ám az egyik kristályra azt mondta, értéktelen üveg.

A kaland:
Másnap útnak is indult a csapat, majd egy kb. hetes út után az iránytű elkezdett körbe-körbe forogni. Hirthalion éles elf szemével kiszúrt egy csillogó valamit a távolban, és azt követve végre elérték a szigetet. A sziget felfedezése lassan indult, de a csapat ügyesen kihasználta a közeli erdőt, hogy biztonságban legyen a ragyogástól. Az első érdemleges dolog, amit találtak, a Vadak egy faluja volt. A két varázsló, magabiztosan indult meg feléjük, békés szándékokkal: a falu fele szétszéledt, a másik fele védekező állásba helyezkedett. A varázslók mágikus bemutatója inkább megrettentette a Vadakat, mintsem lenyűgözze őket. Hamarosan a két varázsló megkötözve hevert a központi kunyhóban – az étkezőben.

Mi – többiek – tanácstalanul néztük ezt végig, majd láttuk, hogy egy futár (nyúl) indul el a faluból. Követtünk mindannyian, egy tavat megkerülve egészen egy barlangig – kis idő múltán a futár egy másikkal (polip) távozott. Ezután a barlangban a maradék rettegő falusit találtuk, köztük egy idősebb nyúllal próbáltunk meg kommunikálni, majd egy kis kitérő után megkértük, hogy segítsen kiszabadítani új társainkat. Bele is ment azzal a feltétellel, hogy utána békén hagyjuk őket.

A sziget további felfedezése viszonylag eseménytelenül, és eltévedéstől mentesen telt, a csapat talált egy hatalmas tátongó lyukat a földön, körülötte pocsolyákkal – mint kiderült, valami gejzír féle tör ki innen kb. 12 óránként. A csapat lemerészkedett a járatba, ahol meg is találták a keresett kristályokat, de csak kis mennyiségben. Azért kitermeltek belőle kb. 50dkg-ot, amikor is egy hatalmas zárt ajtóhoz értek, előtte a földön furcsa gombokkal. Az ajtón lévő írásból kisilabizálták, hogy ez a szárnyasgyík szentélye, ami egy rituális tánccal nyitható ki.

A csapat odébb egy hatalmas vaskaput is talált, ami valószínűleg a víz folyásának szabályozását szolgálta, és megtalálta a barlangrendszer két további (egyik beomlott, ami a falusiakhoz vezet) kijáratát.
A szigeten találtak még egy furcsa kőképződményt, amin százával sütkéreztek a ragyogásban a gyíkok. Az éles szemű Hirthalion megfigyelte a lények párzási rituáléját, és megmutatta Kázmérnak, aki az ajtó nyitásánál a mozgáskultúra koronázatlan királyának bizonyult, és a kapu kitárult.

Benn a falon három szarkofág, körben hat szobor, és középen egy kristályállványon egy ládikó. És kettő tollasgyík. A tollasgyíkok azonnal a csapatra vetették magukat, először Ottokár, majd Küklomész zuhant a földre. Ottokárt még meg lehetett menteni, és a csapat győzedelmeskedett, de milyen áron? Küklomész már sosem tért vissza hazájába. A csapat egy lasszóval felkapta a kristályt, és a kinyíló szarkofágok láttán már rohant is vissza a hajóhoz. Az egyetlen, aki kissé hátra maradt, Thaum volt, kíváncsisága lett a veszte, ahogy a hajótól ötven méterre utol érte a borzalmas, rothadó szárnyain repülő ősi tollasgyík múmia, és darabokra tépte. A többiek elhajóztak Bőség felé...

Epilógus
A városban leadtuk a zsákmány bevallani való részét, Hirthalion elment Gorbolóhoz a maradék kristállyal, aki bevezette az elfet egy ópiumbarlangon keresztül főnökéhez, aki nem volt más, mint Vernek kapitány, aki egy „előnyös” üzlet keretében elmondta az elfnek, hogy mire képes az egyik drágakő, amit talált a maradék kristály ellenében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése